Många tårar idag

Just nu har jag precis hämtat mig från typ 40 min storgråtande. Har suttit även idag och pluggat och tillslut gick de så dåligt så jag fick ett litet utbrott och la mig på sängen och tjöt och ringde och beklagade mig för Johannes. Nu känns de dock lite bättre. Det släppt lite så jag har fått några fler rader skrivna. Tyvärr blir de ju bara nån rad typ var tredje timme eller nått liknande. Hoppas de går bättre imorn. Mitt mål är att bli klar med alla tre dokument innan typ kl 4 imorn och skicka in dom så jag kan vara ledig hela helgen och bara ta de lugnt och ta hand om mig själv. Kanske blir lite hemmaspa med Kristin tillochmed. Vore ju inte helt fel.

Nu ska jag halvt se idol och fortsätta få kanske nån mer rad skriven.

Ge min ork och inspiration

Gaahh jag får panik på flummiga uppgifter och helt oförståliga beskrivningar. Har suttit nu sen typ halv 3 och pluggat och åstadkommit typ nada. Några meningar här och där på en hel dag. Helt värdelöst. Börjar känna lite stress nu också för hur jag ska hinna. Har lite tid imorn innan jag ska in till skolan. Ska försöka känna mig helt klar med analysen då. Har i stort sett vart klar med den sen helgen men känner mig liksom inte nöjd med den. Läser igenom hela tiden och ändrar och ändrar.

Har iaf lyckats börja lite idag på platsseminariet också. Men den uppgiften förstår jag verkligen itne. Tog typ nån timme eller nått att bara välja bild. Tror iaf att jag valt rätt nu för har börjat skriva så har ingen lust att byta. Nu är ju bara frågan hur jag ska kunna svara på vem som skapat mini Mcdonalds i Bulgarien, vem som har makt över platsen, om några utesluts därifrån och vad jag vet om platsens historia. Asså just nu är jag förvirrad för sist jag kollade så var de till lärare jag pluggade.
Hur skulle ni beskriva denna plats?

Längtar efter jul

Är trött. Inget ovanligt nuför tiden. Får ingen ro att plugga. Heller inget ovanligt this days. Dena här veckan är de dock mycket som ska göra. Vfu seminarium på onsdag. Tills dess måste jag bara skriva rent lite vilket är skönt. Sen är de ju vfu analysen som sagt och platsseminariet som ska göras klart. Satt förut och försökte välja bilder men de är verkligen skit svårt. Funderar på nån från Irland och det där lilla macdonalds kiosken som vi såg i Bulgarien. De blir kanske bra. Tänkte sitta med det imorn.
Nu sitter jag och bara räknar ner veckorna på den här kursen. Egentligen är man ju lite knäpp som gör det. Bockar av uppgifterna och räknar ner dagarna för att en ny kurs ska börja med nya uppgifter och ny förvirring ska börja. Men ju mer tid som går ju närmre till jul kommer vi. Längtar som ett as. Vi kommer ha nästan en månad jullov:) As nice:)

Nu ska jag se klart på Hollywoodfruar och Anna Anka:)

Borde plugga

men usch jag orkar inte. Är verkligen helt ofokucerad just nu. Har sagt hela helgen att jag skulle passa på att plugga nu när johannes spelar match men då går de ju själv klart inte. Kommer bara på massa annat jag vill göra. Men känner väl ändå egentligen att jag har rätt koll på allt, iaf de som är individuellt. Vfu analysen är istort sett klar. Har kanppt en halv sida kvar att skriva så de borde jag hinna imorn. Sen är de platssem som nog bara blir svårt att välja bild sen när man ska skriva motiveringen är de nog inte lika svårt och jag har ju till fredag på mig. Till vfu sem ska jag bara sammaställa typ vilket jag inte får glömma göra imorn.

Åhh sen är snart den här kursen slut. Funderar på att sätta mig och skriva ner nästa kurs schema. Ytterligare nått annat än plugg. Internett och allt annat roligt i livet borde förbjudas när man har massa plugg att göra. Sen finns de ytterligare en faktor som spelar in i min olust att skriva analys. Det är galpp i johannes typ tredje strömkabel så jag måste sitta och trycka in den hela tiden med ena handen för att datorn inte sak dö, vilket betyder att jag får sitta och skriva med en hand. Riktigt segt. Sen gör vädret mig seg också. Dagar som denna längtar jag tillbaka till Bulgarien.

Men ska väl försöka få nått gjort nu iaf. Kanske diska eller skriva ner schemat då. Kan ju va intressant och se lite hur min kommande framtid kommer att se ut.
Puss!

Kommer inte på nån rubrik...

så därför får de bli så här idag. Är så seg verkligen. Har suttit i skolan idag med idiot regionalanalys som vi inte förstår ett skit av. Och självklart är alla böcker på engelska. Jag som alltid tyckt att jag är rätt bra på de känner idag att jag inte borde förtjänat en ig i betyg.  Tur att vi har några veckor på oss iaf.

Nu har jag skrivit klart reflektionsdokumentet över exkursionen. Ska precis skicka in de. Skönt att kunna bocka av den nu. Underbar kännsla att se hur uppgifterna minskar mer och mer iof för att bli till en ny kurs med nya uppgifter men ändå. Snart är de ju jullov också så man har ju de att se fram emot också.

Känner att jag inte har så mycket att skriva. Är rätt så tom i huvudet. Borde egentligen läsa lite böcker jag har kvar och göra klart fler uppgifter men känner att min ork räcker till en sak varje dag typ. Men men ska väl försöka få lite gjort iaf.

Exkrusionen avklarad

Så sjukt skönt. Nu är exkrusionen avklarad. Blev en heldag ute idag men de var rätt trevligt. Började kl 8 imorse och fortsatte sen till marmorbruket, getå, loenardasberg och navestad. Väldigt intressant att höra om alla platser dock blev de en hel del att traska och de var ju inte direkt lätt terräng utan upp i bergen och allt tvinga dom oss. Träning för en vecka på en dag känns de som i benen:P

För vår grupp gick de iaf jättebra ute i getå trots de tråkiga vädret med spöregn typ precis när vi kom dit och gick ut ur bussen. Får jag välja tycker jag våran var bäst men dom andra grupperna hade självklart också gjort super bra jobb. Så nu är de bara att hoppas att vi blir godkända och skriva ett reflektionsdokument. Tror inte de är så extremt viktigt vad de står och tror inte vi blir bedömda på de utan mer bara utvärdering fast jag vet inte helt säkert. Ska försöka hinna skriva klart den iaf innan idol sen ikväll.

Seg dag

Så sjukt seg dag idag. Låg vaken mellan typ halv 1 och typ 3 inatt och hade ont i magen.
Hatar när jag får så ont. Eftersom de inte blev så mycket sömn var jag hemma från vfun idag.
Hade tänkte att jag skulle lite extra tid till att plugga men så blev de ju inte. Vaknade inte förns 11 och efter de har jag vart helt itslagen och matt som jag brukar bli efter att haft så ont i magen. Så det har istort sett bara blivit att ligga och glo på tv. Har fått några sidor läst men usch vad dåligt av mig. Borde passa på när jag har tid. Men har verkligen itne den orken till plugg som jag hade under första året. Ge mig den tillbaka.

Jag har kommit in i nån kreativ period. Vill bara göra massa saker och sitter och googlar tips på vad man kan göra för kul saker. Har hittat lite smått och gott som jag tänker visa när jag fått ändan ur vagnen och väl gjort nått. Nu ska jag ge ner och göra en macka sen lägga mig i soffan igen. Kanske ska ta en tablett igen också för magen och jag är inte helt vänner än.

Hatar skolan

Just nu hatar jag skolan och allt vad studiehandledningar och reflektionsdokument och analyser heter. Vill bara spy på alltihopa. Får verkligen ingen ordning på röran. Och jag som hade tänkt att jag skulle vara så dåktug och få massa gjort idag men de blev det visst inget med. Läste fem sidor som var kvar i en bok och sen började på en ny och orkade läsa ett kapitell. sen hade jag ju tänkt att jag skulle börja med den här himla analysen av min såkallade undersökning av barnen förståelse av omvärlden. Men fattade inte vad jag ska göra då uppgiften är flummigt beskriven och typ på tre olika ställen. eller så är de tre olika uppgifter som jag ska göra men då är de samma sak i tre uppgifter vilket känns lite onödigt. Ja, som sagt jag förstår ingenting. Dessutom vet jag verkligen inet vad jag ska få ut av barnen teckningar. Nu i efterhand känns det som en lite dum uppgift.
 
Gahhhh jag får panik.

Beslutsångest

Kan inte bestämma vad jag ska ha för lektion imorn. Var helt bestämd inna jag var på gruppfika. Då började jag tänka nya idér så nu har jag ingen aning hur jag ska göra. Och jag kommer bara ha en timme på mig innan att förbereda mig. Har tre olika förslag och nä jag frågar folk säger självklart dom också olika.
Så tänkte att jag skriver dom här så vill ha jag många kommentarer här imornbitti innan kl 9 för då börjar jag:p

förslag nr 1: ge dom en varsin karta på skolgården där jag har prickat ut platser där jag gömt lappar men antingen bokstäver som bildar ett ord eller ett ord på varje lapp som man sen går igenom.

Förslag nr 2: jag delar in dom i tre grupper och dom får alla ett varsit föremål de ska gömma på gården och sen rita en karta och sen byter man kartor

Förslag nr 3: de får gå en väg som jag bestämt innan. De får instruktioner att använda så många sinnen som möjligt när vi går. Sen ska de besrkiva vägen och läsa upp för dom anra och sen ska vi jämföra om de blir olika beskrivningar av samma väg..( men där är jag lite fundersam om dom verkligen skriver så mycket olika och då förlorar uppgiften sin poäng)

Så sätt igång och börja rösta vilken lektion jag ska ha imorn (lite kändisdjungel känsla över de här. Borde ta betala också och få in lite pengar)

Saknar Dublin

Just nu sitter jag och försöker läsa underbara boken "undervisa om samhället" och drömmer mig tillbaka till underbara Dublin. Kan inte fatta att de gått så lång tid sen vi var där. Vi hade så sjukt kul. Det är verkligen en stad jag skulle kunna bo i. Jag saknar verkligen att gå till Early days varje morgon och va på de tråkiga förskolan med den högljudda personalen. Tänk alla små söta barn som blivit så stora nu. Och jag saknar klassen på S.t Michael school och miss Harte. Usch vad tiden går fort. Vill åka dit igen och gå och shoppa loss på Henry och Gration street och åka lúas till youth reach och dunndrom. Måste hinna dit igen innan jag dör.

För övrigt kan jag berätta att jag nu haft två va mina planerade lektioner. Igår pratade jag om Norrköpings historia och ritade en tidslinje över lite viktiga händelser. Barnen var väldigt intesserade och jobbade på vilket var kul. Så de gick rätt så bra förutom att jag framåt slutet av min genomgång höll på att dö av värmeslag pga den dåliga luften i klassrummet vilket gjorde mig lite stressad och förvirrad. Men dom andra lärarna sa att de inte märktes så de var ju tur iaf. Idag fick halva klassen rita sin väg hemifrån till skolan. Skulle egentligen bara gjort de för halvklass men nu vill min handledare att den andra halvan ska få göra den uppgiften också för hon tyckte de var så bra. Det var verkligen kul att höra. Så då ska jag göra den igen på måndag. Kul att se om de går lika bar med den gruppen som idag. Dom var så tysta. Det är dom ju iof alltid. Väldigt sällan man får säga till att ljudnivån är för hög. Har typ sagt till två bord en varsin gång. Helt otroligt för de har jag nog aldrig vart med om. Det brukar ju typ alltid vara pratigt på lektioner. Men men de är väldigt kul iaf och jag stormtrivs.

Nu ska jag bara planera en uppföljning på lektionen jag gjorde idag. Har ågra små tankar men inget bestämt än.
I Dublin:)

Produktiv dag

Fyra dagar avklarade på världens bästa vfu. Inte ofta man längtar efter att gå dit när man tvingas upp så tidigt på morgonen men just nu känns de så bra så kommer tycka de är super tråkigt att gå tillbaka till campus. Det är verkligen helmysiga ungar som tycker de är ganska kul att gå i skolan. Och riktigt smarta är dom också. Härliga uttalanden kan man få från dom som kan förgylla ens dag.
Fick ha min första lektion med dom idag. Helt oförberätt men de gick ändå bra. En svenska lektion blev det med lästräning och att skriva hela meningar med punkt komma och alla regler. Rätt nöjd faktiskt. Får väl se om hon ger mig nått uppdra imorn. Lika spännande att komma dit på morgonen.

På onsdag ska jag ha min första planerade lektion. Dom ska få höra om Norrköpings historia. Så idag har jag suttit och googlat och läst massa om Norrköping från istiden och fram till nutid. Har skrivit ner massa fakta som jag ska se om min handledare tror blir bra, men jag tror själv de blir rätt perfekt. Sen har jag gjort en kladd tidslinje plus att jag gjort en super fin på datorn som alla barnen ska få och själva skriva in vad som händer under varje tidpunkt som är utskriven. Hoppas de duger så jag slipper göra om.

På torsdag sen ska jag ha min andra lektion som jag förberett för idag.  Då ska dom får rita sin väg hemifrån till skolan och kanske även skriva några rader om vägen. Så jag har själv ritat min väg jag hade till skolan. Jag som ritar så sjukt fint...not. Men så illa blev de väl kanske inte ändå. De går nog att tyda iaf. Så har jag tänkt att introducera uppgiften genom att visa min bild och sedan läsa de jag skrivit om min väg till skolan. Typ som en saga fast ändå inte. Tror de kan bli ganska bra de också. Sen är ju min tanke iaf att vi nästa vecka ska prata om hur en karta är uppbygg, hur man ritar kartor, vad som ska finnas med osv. Ska prata med handledaren senare och se vad hon tror om de upplägget. Fast de beror kanske lite på hur det går med den första uppgiften. Kul ska de bli iaf.

Nu borde jag egentligen läsa lite geografididaktik men vet inte om jag orkar. Är rätt seg eftersom jag gick upp kl 6 imorse.

Min fina tidslinje och karta:P

Tålamod, inget jag äger

I går var Johannes och jag på Ikea. Vart så klart en del handlat. Det är istort sett omöjligt att komma därifrån tomhänt. Vi köpte doftljus, några ljustackar och lite smått. Sen fick jag ett ryck att jag skulle göra tavlor med tyg så de köpte vi massa också. Tanken är att de ska vara tre stycken som ska sitta jämter varandra. Började lite med den igår tillsammans med syster yster. Vi satte på tyget som liksom ska spänna och hålla ihop allt och vara liksom bakrunden. Sen skulle jag fortsätta när jag kom hem men upptäckte rätt snabbt att jag saknar tålamod. Gav upp efter typ tre försök. Men idag har vi gjort den klart med lite hjälp och tips från Johannes mormor. Sen ska bara de andra tre bli klara när jag nu ska känna att jag har lust med det.

Ska iaf visa en bild på slut resultatet från den ena tavlan.

Välkommen sköna helg

Oh vad skönt de ska bli med skapligt ledig helg. har lite plugg som behöver göras och två planeringar till lektioner nästa vecka men de ska nog hinnas. Har iaf vart två dagar på min vfu nu. Helt underbar klass med underbara barn. känns så underbart. handledaren är jättesnäll och jaa känns som de kommer gå fort den här tiden. Hon frågade faktiskt om jag kunde vara vikarie nästa vecka. Vart förvånad men super glad. Dock löste de sig så jag behövde inte men frågade hon efter en dag finns de ju en chans att hon frågar igen. Vore riktigt kul. Farmöver kommer jag få ha mycket uppgifter i klassen. Hon förväntar sig att jag ska hålla i minst en lektion varje dag. Blir nog kul när man kommer in i det lite mer.

Nu ska jag bara vänta på att min simpson tokige pojkvän ska se alla avsnitt som visas idag så ska vi åka och handla lite. Det blir fredagsmys mat. Typ pomme, kött och tror jag ska göra rödvinsås till mig. De är så sjukt gott. Sen ska jag nog pyssla lite med vårt fotoalbum som jag fått nya bilder till. Bilderna från Bulgarien är nu här och ska in. Är lite orolig att de inte kommer få plats då men de ska väl gå att lösa.

Tänkte att jag ska lägga upp några bilder och visa hur vi hade de. Skrev ju de för lämge sen men har inte blivit av än. Men kväll kanske några kan komma fram:P

14 ungar lagom?

Igår såg jag lite på tv. Såg en dokumentär om Nancy från Usa om fick åttlingar när hon hade 6 barn sen tidigare. Totalt asså 14 ungar. Jag förstår verkligen inte vad hon tänkte. Ensamstående med 14 ungar. Hon borde kanske tänkt till lite mer innan hon gjorde den sista provrörsbefruktningen med åtta ägg. Men alla är ju olika. Jag som tycker två ungar kan vara jobbigt ibland när dom skriker. Hon hade hela sängen full med bebisar som skrek plus massa som sprang runt. Hjälp säger jag bara.

Nu ser jag på tv om ungdommar med dåligt självförtroende rätt intressant att se. Blev lite irreterad på en ur publiken som sa att hon inte tyckte att pojkar skulle gråta. De var ett tecken på svaghet menade hon och då visar dom känslor vilket hon tydligen inte tyckte att dom ska. Helt sjukt. Hade jag en son skulle jag uppmuntra honom att visa känslor och gråta ut. De finns typ inget bättre än att bara få gråta ut och tycka lite synd om sig själv. Jag iaf kan må mycket bättre när jag bara fått gråta lite. Men de kanske bara är jag.

Imorn ska jag ut på första dagen på vfun. Får se hur de går. Ska direkt och jobba sen. Lär vara så sjukt trött. De är alltid så mycket intryck första dagen så vi får väl se hur levande jag verkligen är på jobbet. Måste gå upp skit tidigt också för att verkligen hinna och ha lite tid tillgodo eftersom jag inte exakt vet hur jag ska åka för att komma dit. Så jag måste skriva ut karta, mina mål till utv.planen mina uppgifter och hel massa andra saker. Måste kolla upp om man ska skriva ut en ny sekretesslapp och så får jag absolut inte glömma polisregisterlappen. Hörde om en tjej som blev hemskickad för hon hade glömt den. De vill jag inte ska hända. Lite pinsamt:P

Nu ska jag gå ner och göra en macka sen ska jag se top model och sen fortsätta läsa den oerhört roliga boken geografididaktik.

Känns bra

Igår hade vi handledning på vår exkursion. Vi var rätt nervösa att hon skulle såga oss totalt och att vi skulle behöva lägga till och ta bort massa men icke sa nicke. Hon hade inget att kommentera alls. Super skönt så nu kan man istor sett lägga undan de helt nu under vfun vilket är skönt. Räcker att ha de att tänka på. På torsdag är de ju dags. Har äntligen fått tag i alla berörda personer iaf vilket känns lite lugnande. Dock är de ju inte helt klart vem jag ska va hos men de löser vi då. Har även tagit mig i kragen och börjat läsa nu. Har en bok att boka av på att läsa listan. Hoppas de blir lite mer intressant böcker äm jordbruket från 3000 f.kr tills nutid för annars kommer de blir långa 8 veckor som är kvar. Såå skönt iaf att de är inte någon tenta i den här kursen.

Nu ska jag försöka formulera lite mål till vfun så de är sisådär klart när jag kommer dit. Ska väl försöka spåna lite på uppgifter också. Surfa in på favvosidan lektion.se. Bättre sida finns ju knappt.

RSS 2.0