Sur och stressad

Är på klag humör men har panik över böckerna. Jag kommer ingenstans för dom är så svåra. Räknar med att om jag har en bra dag då jag fattar hinnar jag typ 40 sidor. Det är totalt 2538 sidor vi ska läsa.Sen har hon sagt att vissa böcker behöver läsas två gånger de blir då 3233 sidor. Om man läser 40 sidor 7 dagar i veckan ...tar de 81 dagar att läsa alla. Kursen har 63 dagar med helgdagar inräknade.Det går inte riktigt ihop

Jag vill ha fredag idag

Hopp då var de redan torsdag. En vfu vecka har snart gått och de väldigt snabbt. Tycker praktik veckorna kan gå lite långtsamt ibland. Tidiga mornar, stökiga barn och massa planering. Kånstigt att jag älskart, allt förutom tidigar mornar då. Men den här veckan har de gått riktigt bra. Har vaknat och kännt mig rätt pigg. Har ändå snoozat om typ fyra gånger men ändå. Imorn är det dags för lektion nummer tre. Jag har suttit nu under kvällen och förberett genom att skriva serierna eller vad man ska säga till de vi ska prata om imorn. Vet inte om jag skrev de men jag har ju ett tema som handlar om Jesu liv. Jag pratar och berättar, sen visar jag otroligt bra och barnsliga filmer på tio min om de vi pratat om. Älskar mediacentralen. Hittade fem filmer i en serie som tog upp precis de jag tänkte prata om. Perfa måsta jag säga. Sen får barnen en liten uppgift av mig. Nått måste dom små liven få göra ju. Då valde jag att dom får göra en serietidning om jesu liv från födsel till död. Så efter varje lektion för de ett papper som jag förberett med all text och pratbubblor och allt och dom bara målar bilderna. Lätt och lagom roligt. Sen nästa vecka blir de ju dags att börja öva teater också. De kan ju bli väldigt spännande att jag ska hålla i de. Har aldrig haft hand om nått sånt. Hatar teater:P Men barn tycker ju de är roligt så de kan nog bli en rätt rolig avslutning på den här perioden på fredagen. Nice nice.

Ohh nu blev jag arg. Hade skrivit massa men så gjorde jag nått fel och hälften försvann:(

Religionsundervisning

Hopp då har ännu en helg gått. Hade planerat att hålla på med vfu grejer och fundera på upplägg till uppgifterna och skriva mål och lite sånt. Men de blev inte mycket av de. I fredags blev de sjukhus besök igen och i lördags blev jag inringd på jobb. Där försvann en hel del plugg tid men men pengar är ju bra de med. När jag kom hem från jobbet hade Johannes lagat mat och bjudit dit familjen. Mysigt mysigt. Vi såg den urusla deltävlingen av melodifsetivalen. Söndag blev de kyrköbesök i katolska kyrkan. Mycket intressant och segt. Sen blev de ytterligare ett sjukhusbesök för att hämta hem sjuklingen som nu mår mycket bättre. Skönt skönt. Vi fick ta med honom och handla lite och sen tog vi en alla hjärtans dag fika hos honom.

Idag var de första dagen på praktiken igen. Mycket kul att träffa dom små liven igen. Dom hade fått en ny elev igen så de var kul. Annars blev de mest hänga efter och ta de lite lugnt idag. Bara checka av läget och planera för dom kommande lektionerna. Har kommit en bit på vägen nu. Lutar åt ett tema arbete om jesu liv från födsel till död som kommer avslutas med dramatiseringar. Kan nog bli väldigt kul. Har skrivit ihop i stort sett all undervisning som kommer bli. Nu ska jag bara fundera klart hur vi ska jobba med de. Är ju inte roligt att bara sitta och lyssna. Lite praktiskt måste de ju vara. Har några olika förslag men vet inte om de ska vara samma efter varje undervisningstillfälle eller olika. hmm hmm. Funderar också på att ha en kort del om kristendomen som stort. Allså lite vad de finns för symboler, vad man tror och att man läser biblen och lite sånt. Men vet inte om de blir dumt. Sen ska iaf arbetet utvärderas på nått sätt för att se vad de läsrt sig. Just nu lutar de åt mind map men ska väl försöka klura ut nått roligare kanske. De blir antagligen en mind map innan vi börja med arbetet för att se vad de redan kan så lite små tråkigt kanske att göra samma i slutet. hmm får se hur de blir. Rätt bra ändå att man har en vecka mellan då man kan finputsa de sista detaljerna.

Ska försöka planera lite till innan jag gör mig redo för natten.


Varnashramadharma

Idag är jag super trött igen. Hade sett väldigt mycket fram emot en lång sovmorgon och en lugn förmiddag innan skolan började kl 11. Men så blev inte fallet. Blev väckt straxt innan 6 av att Johannes ringde och berättade att hans morfar fått en hjärtinfarkt:( Vi pratade en stund och jag försökt uppmuntra honom lite men de är ju inte super lätt. Vad ska man säga liksom. Erbjöd mig iaf att köra in honom till sjukhuset och det ville han ju. Så jag slängde på mig kläder och åkte iväg ca tio min senare. Hade självklart typ nada i tanken så fick först åka till macken. Den var de nått fel på så den vägrade ta mitt kort. Och idiotiskt nog har dom gjort om där så dom tar bara kort numera. Som sagt idiotiskt. Så jag chansade på att bensinen skulle räcka till Finspång iaf. När jag kom fram dit berättade JOhannes att de var till Linköping vi skulle och inte Vrinnevi som jag tagit förgivet. Så de avr bara att åka samma väg tillbaka som jag kommit:) Vad gör man inte för dom man tycker om. Vid typ halv åtta var vi allafall vid sjukhuset. Hjälp vad stort de var:O Men de gick ganska lätt att hitta där inne. Johannes morfar är så söt. När doktorn pratade med honom om ev operation var han orolig för hur det skulle gå för hans trädgårdsodlingar och sen kom han ju på att vinterfiske var roligt så operation lät ju inte kul. Men iof när gör de det:S Han verkade iaf må bra med tanke på omständigheterna vilket var skönt.

Vi 11 åkte vi en sväng till Ikea för att komma ifrån sjukhuslukten och få lite luft. Vi åt och sen rusade jag iväg till Norrköping för att gå på en värdelös föreläsning jag lika gärna kunde vart utan. Men men sånna ska man väl gå på också. Sen blev det färd hemmåt för att bänka sig vid boken igen och dagen till ära läsa om den spännande religionen hinduism. Som jag måste säga är väldigt rörig och svår. Massa olika vägar men sina respektive olika gudar och sen är de kastsystem hit och dit och atman som är lika men brahman som är lika med allt. Och sen är de ju alla dess svåra ord. Varför kan inte alla bara göra enkla religioner som är lätta att förstå sig på. Men de kanske är de som är lite meningen. Ingen ska fatta:P

Nu ska jag iaf ta de lite lugnt och se fram emot en god natts sömn och iaf lite sovmogron imorn även om den är väldigt liten.

Sego dag

Idag är jag nått så sjukt trött. De borde verkligen vara förbjudet att ha föreläsningar kl 8. Har inte gått upp såhär tidigt på jag vet inte hur länge. Sov väl inte super bra heller tror jag. Drömmde en del och vaknade massa. Usch usch. Skönt iaf att sluta tidigt idag. Struntade i att hämta ut min tenta och åkt hem istället. Har suttit med näsan i böckerna sen typ hlv 12. Går ju inte direkt fort att läsa när de är svårt och man antecknar hela tiden. Men är ändå nöjd. Hann ta mig igenom 70 sidor:) Nice nice. Nu är de bara 400 kvar på den boken.

Imorn är de vfu - intro som gäller. Förstår inte varför dom alltid ska ha de så tättinpå själva vfuveckorna. Man vill ju gärna få infon så tidigt som möjligt så man kan höra av sig till skolan och prata ihop sig lite med dom om vad man kan göra för nått. Sen vill ju jag gärna ha allt färdig planerat innan jag kommer ut. Så är ju inte fallet den här gången. Har inte ens funderat. Känns mig inte super sugen på praktik för tillfället. Känns ju inte så lockande att gå upp så här tidigt i två veckor. Fy.

Föreläsningen idag var grymt seg. Kan ha bidragit till att jag är så seg kanske. Fick inte ut så värst mycket av den måste säga. Bara röriga anteckningar jag inte kommer fatta ett smack av senare. Gillar inte när de ritar upp saker på tavlan och bygger ut den medan dom pratar. Är så svårt att få de bra då:P Som kanske syns på min fina bild:P

                                                   

Sen vill jag bara visa lite andra kuliga bilder. Dom två första är från linköping i lördags. Dom absolut största istapparna jag sett. Få en sån i huvudet så mår man nog bra sen:P Riktigt collt. De tredje bilden är ett smakprov på hur vår tvbänk kommer se ut. Fattas ju dock hantag och sen ska dej ju bli lite större men annars är de så den kommer se ut. Och de sista är den fina lampan vi beställde som ska hänga över matbordet:) Riktigt nice blir de:) Så nu vet ni de:P           

Hata måndagar

Usch jag hatar måndagar. Dom är så sega. Så många dagar kvar till helg. Riktigt deprimerande. Idag hade vi en föreläsning om Islam och tack vare Anita var de nog en av de bästa i den här kursen. Jag gillar henne verkligen ap mycket. Tänk om hon kunde ha hela lärarutbildningen, så himla bra den ska bli då. Inte förvirrande och irrelevant som nu. Jag vill verkligen bli som hon, rolig och pedagogik och har verkligen ett sätt att prata som gör en intresserad. Me like:)

Imorn ska vi få hämta ut våra tentor. Vet inte om jag redan skrivit de men har iaf redan fått veta poängen. Lyckdes visst skrapa ihop 30,5 av 36 tror jag de var. Helnöjd är jag måste jag säga. Trodde jag verkligen aldrig. Nästa vecka är det dags igen för Vfu. Har verkligen ingen aning om vad jag ska göra för nått. Har inte haft tid att tänka. Allt mitt fokus har bara varit i böckerna just nu. Har äntligen blivit klar med religionssociologin. Nu jag istället gått över till en bok på 500 sidor. Asså hur tänker dom:S Sju böcker varav sex är på över 300 sidor. Och de är inga lätta böcker heller. Här ska de klagas när kursen är slut. Dyra är dom också för den delen. Blä. Längtar verkligen till sommaren. Känner att motivationen börja ta slut lite tidigare detta året. Men skönt iaf att slutet inte är så långt borta nu. Känns genomförbart nu. Nästa jul, asså 2011, är jag färdigutbildad samhällslärare. Känns gött:)


Yes

Vill bara tala om för alla att jag klarade tentan. Skönt att det inte var en sann dröm jag hade. Nu blir de spännande att hämta ut den på tisdag och se vad poängen blev. Men jag klarade den iaf. Helt sjukt otroligt. Yes är så sjukt glad. Imorn är jag ledig från skolan. Då ska jag spendera dagen med att läsa klart religionssociologi boken. Sen kommer Johannes hit och då ska vi väl se let´s dance kanske. Finns ju aldrig nått annat vettigt att se på. På lördag ska vi till Linköping och shoppa. Jag ska unna mig nått då bara för att jag som sagt klarade tentan:) Kan inte sägas för många gånger:P På söndag är de studiebesök hos mormonerna som gäller sen kalas för Nisse:)

Brahma, brahman, brahmanerna

Nu var det länge sen jag skrev känner jag. Har varit allt för upptagen med att läsa otroligt rolig kurslitteratur. Gör verkligen inget annat än läser om dagarna. Men men de får jag väl ta nu de här 1 ½ år som är kvar antar jag. Sen är jag ju iaf samhällslärare och de känns ju inte helt fel. Sen blir de jobba tre år för att sen komma tillbaka till skolbänken och böckerna för att plugga till specialpedagog. Hoppas bara jag får mitt drömyrke sen efter de.

Måste bara få beklaga mig lite. Jag är just nu sjukt nervös. Efter tentor har lärarna 10 dagar på sig att rätta dom och tala om för oss hur vi klarade oss. Idag har de gått 9 dagar. Alltså senast imorn borde jag få ett mail där de står tentaresultat G eller U. Drömde inatt att jag fick mailet med ett stort fett U. Gick till Antia för att hämta ut den och hon sa väl typ att jag gjort den sämsta tentan i hela samin klassen. Hade fått 8 poäng av 36. Alla andra i min arbetsgrupp hade självklart klarat den så de var bara jag som var totalt förstörd. Jag som inte klarar av att misslyckas. Så nu är jag helt säker på att jag kuggat tentan och är nervös såfort jag loggar in på mailen och hjärtat hoppar ju inte mindre när jag ser att jag fått mail. Usch, men nu har jag iaf sagt de:P

I två dagar nu har vi haft föreläsning med den absolut sämsta föreläsaren nånsin. För det första (som iof inte har nått med hur dålig hon är) så kunde vi inte avgöra om de var en man eller kvinna när hon steg in i salen. Kroppen och kläderna sa att de var en man, men rösten att de var en kvinna. Uteslutande var de namnet Ylva som avgjorde det biologiska könet. Hennes genus kan ju mycket väl varit nått annat vet vi som läst historiska perspektiv:P För det andra då så hoppar hon hit och dit i det hon pratar om. Man får absolut inget sammanhang. Sen är de ju alla dessa svåra ord, som iof hon inte rör för att dom har inom hinduismen men hon kanske inte behöver gå igenom alla om de bara är vissa delar vi ska kunna. Men absolut roligast är hennes sätt att prata. Hon kan påbörja en mening, sen stammar hon typ lite som om hon letar efter rätt ord. Sen skiter hon i den meningen när hon inte kommer på nått bra och börjar på nått nytt som itne har med saken att göra. Bra säger jag bara- Sen gör hennes kavaj att jag ionte kan koncentrera mig. Den ger mig huvudvärk. Så nu har jag fått beklaga mig lite för de också. Känns bra de här.

Gick en liten sväng ute på maxi efter skolan med mor, syster och två snoriga små barn. Lcykades självklart få med mig lite hem. Egentligen borde alla mina pengar gå till kurslitteratur just nu men lite nya kläder måste man ju alltid ha:P

                                  
    

RSS 2.0