Sovit med en hund

Jag trodde aldrig i mitt liv att det skulle hända. Men jag har sovit med en hund i min säng och jag sov väldigt bra:) Selma är så mysig. Hon svansar efter en vart man än går. Riktigt kul att ha henne här ibland. Jobbiga är bara att hon fäller väldigt mycket. Hundhår överallt. Min svarta tröja ser mer ut att skifta i rött. Vi får väl se om vi kommer åka och ta henne lite oftare nu.
Igår träffade jag Jessica. Har inte träffat henne på säkret ett halvår:O Det var riktigt kul. Vi hade så mycket att prata om. Hon betyder verkligen mycket för mig och jag kommer aldrig släppa henne:P Hon ska vara en av mina bästa vänner för resten av livet. Det har jag bestämt. Sen struntar jag i om hon vill det eller inte;)

Otroligt

Idag har jag inte haft nått att göra. Helt otroligt. Det var väldigt länge sen. Men dagen har inte varigt roligare för de. Har varit så seg dag. Helt uttråkad hela dagen. Finns inte mycket att göra när man inte har nått plugg. Typiskt att man ska ha så långt till alla man känner. Här finns ju inte en kotte att umgås med. Om jag inte ska gå över till mastgubben och klaga lite på hans extemrt starka lampa som börja lysa när bilar åker förbi. Den lyser rätt in i mirr rum och som sag väldigt starkt. Dessutom lyser den i en kvart. Jag vill verkliga ha mörkt i mitt rum men när den där lyser får jag panik. Igår när jag kom hem och försköte sova börja den självklart lysa och jag ville så gärna gå och säga till honom att rikta den där lampan nån annanstans, men är ju lite för feg asså:P Den där gubben är så sjukt dum i huvet så skulle man klaga på hans lampa går han väl till tidningen eller skaffar en ännu starkare lapma. Mycket konstigt har han gjort.

Var på Ikea i tisdags för övrigt. Johannes skulle till biltema och köpa lite grejer till bilen så vi passade på att smita in en stund på Ikea och ikano. Självklart fick vi lite med oss hem också. Nya glas, vi som absolut itne har några:P Och jag köpte en ny klänning också, var också väldigt välbehövlig, men jag var tvungen att köpa den enligt Johannes:P 
Nee nu tror jag att jag ska se på halv åtta hos mig. F¨å lite matlagningstips. Är ju inte så bra på att laga mat. Kanske skulle önska mig matlagningskurs av nån bra människa när jag fyller:P

Äntligen

Igår blev dom mina:D Så sjukt coola och snygga dom är asså. Hittade dom när Krutt och jag gick på stan i lördags efter tentan. Jg blev överlycklig och Kristin fattade nog ingenting:p Hängde undan dom för jag hade inte 400 spänn ute. Fixade pengar och åkte och köpte dom igår:) Känns lite konstigt att man köpt leggings för 400 men de får de väl vara värda. Love them:D

Helt slut

Kunde inte sova igår. Låg jätte länge och tänkte på vad episteme är och skillnaden mellan information, bildning och kunskap. När jag väl är på väg att somna får jag sms av JOhannes. Typiskt. Sen drömmer jag mardrömmar hela natten att Johannes blev dödad. Ingen kul natt. Gick upp typ kl 6 och tog en lång frukost sen var de bara att ta sig in till stan och kvart i 8 sitta i salen och vänta på att få börja skriva tentan kl 8. Det gick faktiskt bättre än förvantat tror jag. Kunde iaf svara på alla 13 frågor. Nu är jag väldigt trött. Har precis städat lite hos Johannes också. Hade tänkt att börja plugga direkt och läsa första boken till nästa kurs men jag orkade två sidor. Känner att huvet inte riktigt hänger med just nu. Tror jag ska lägga mig och sova en stund eller kanske se en film.

Tenta

Imorn är det tenta. Har pluggat på mig anteckningar i snart två veckor tror jag. Så idag skulle jag bara läsa ignom att och se så det verkligen satt. Då får jag några anteckningar av Vicky ( Tack för dom gumman) där det står att en av våra lärare tydligen skvallrat till en annan arbetsgrupp om vad som kommer på tentan:O De har sedan fört de vidare till andra så de var ju ren tur att jag kände nån som kände nån som kände de som fått infon, om ni hänger med. Men det betydde för mig att jag ¨fått börja plugga på saker jag inte ägnat en tanke innan. Skit kul att behöva göra de minder än 24h innan tentan. Därför är jag just nu inte så glad på mina lärare. De kommer efter tentan imorn få ett inte så glatt mail där jag tänker spy ut alla mina känslor jag har just nu. Tänker skylla på dom sen om jag inte klrara tentan också.
Får skriva imorn om hur det gick. Håll gärna tummarna för mig, det kan behövas känns de som.

Sjuk

Har inte haft tid att skrivit något på ett par dagar nu. Men nu tänkte jag vara lite duktig. De senaste dagarna har i stort sett bara gått åt till att plugga till idiot tentan som är på lördag. De går inte så värst bra. Ingenting som vill stanna i mitt lilla huvud. Tentan är alldelses för stor så man har ingen aning om vad man ska läsa på så därför läser man på typ allt. Går inte så bra:( Får ont i huvudet som fort jag börjar läsa.Som tur är har jag en bra pojkvän som jag kan trakasera så han ställer frågor till mig så jag ser vad jag kan. Idag satt vi nog nästan 2 ½ timma och ett antal timmar i helgen. USch, måste verkligen klara den.
Mer som har hänt är att jag nu har bestämt, och skickat in mitt val till nästa år i skolan. Det blev samin, så jag ska bli töntig samhällslärare:P Får väl se hur de där kommer att gå. Har aldrig kunnat nått som har med sånt att göra så de kan nog bli intressant. Känns iaf bra och helt rätt.
Just nu sitter jag och letar böcker till nästa kurs. Trodde jag hade koll på alla böckerna och hade ara två kvar att få tag på. Då ser jag att vår kära kursansvarige har lagt till fem böcker. Crap sa jag då. Som tur var hittade jag en på internet så man kan läsa där men de andra måste jag hitta nu ganska snabbt. De dumma är också att jag inte vet vad de behövs tills. En del böcker som de lägger ut är ju bara typ modeller för hur man ska skrirva uppsatser och liknande och sån har jag redan en och de säger att de räcker med en. Så får väl försöka ta reda på de där. Kommer nog inte vara så värst social när den här kursen börjar heller. Iof kommer jag nog inte vara social innan heller. Den här kursen slutar ju på lördag och nästa börjar nästa fredag. Så man kunde ju tro att jag skulle få nästan en vecka ledigt, men in my face, vi har 21 böcker att läsa så jag får nog börja redan direkt efter tentan.

Nu ska jag nog lägga mig i sängen och läsa igenom anteckningarna till tentan en sista gång innan jag nannar.

Samin

Nu är jag typ 98 procent säker på att jag ska bli en samin student, alltså gå samhällinriktningen. Alla jag pratar med säger exakt samma sak. Bättre att köra på hårt ett år och verkligen få ut nått av de än att göra något bara för att de låter kul men kanske inte ha nån använding av det. Den låter ju inte super rolig, läsa massa kartor och allt vad det stog att man skulle göra. Men det var ju faktiskt samhäll som var min tanke redan från början när jag sökte. Usch får så ont i magen när jag tänker på allt som har med valet att göra. har nog bestämt mig för att läsa bara 2 ½ år till också. Varför ska jag läsa till förskollärare när jag absolut inte vill jobba på förskolan. Som typ alla säger så anställer de ju lärare också om de skulle vara brist på jobb och jag verkligen måste söka sånt jobb. Usch att jag ska ha sån beslutsångest. Och det här är ju ändå ett lite viktigare än vilken tröja jag ska ha på mig. behöver höra vad lite fler människor tycker.

Nu ska jag nog sätta mig och börja plugga på min tenta som är nästa lördag. Fattar inte varför de ska sätta tentan på en lördag. Förstöra hela helgen typ. Behöva gå upp kl 8 och pinas med att skriva tenta i fyra timmar. Det borde nästan vara olagligt. Men men, sen är den här kursen slut och jag är ledig i nästan en hel vecka. Det var väldigt länge sen så det ska bli skönt.

Studiegångar

Jag skriver visst bara om skolan och saker som rör den på den här bloggen. Men just nu är de typ de enda som rör sig i mitt huvud och som det verka som att mitt liv kretsar runt. Kommer väl säkert vara så ett tag framöver också.
Hade hoppats på att komma hem lite tidigt idag men så blev det självklart inte. Först hade vi grupp reflektion med tuttbarbro, tanten som vi tror kommer dö vilken sekund som helst. Tillsammans med henne får vi sitta och flytta på burkar och lägga pussel typ och så analyserar hon hur vår grupp är. Sen får vi höra om hur det var när hon gick pcykologprogrammet på 1500-talet. Så otroligt roligt. Vi verkligen längtar efter de där tillfällena. Det är nog bara en gång vi skrattat på hennes lektioner och det var när hon flasha sig för oss. Hon hade glömt knäppa en knapp på sin blus och till slut var det något som tittade ut där. Förstår inte hur hon kunde fortsätta lektionen när vi bara satt och gapskratta och Emma sitter och ritar bilder som hon höll upp när Barbro vände ryggen mot oss. Så sjukt kul.

Aja det var ändå ganska okej idag. Jag satt och beklagade mig över liu och förklarade hur arg jag blir på allt de sköter så sjukt dåligt och på den här skit kursen. Var lite skönt att få slänga ur sig allt de på nån som faktiskt är anställd där och inte bara en student i gruppen. Efter det hade vi näst sista föreläsningen om big bang och sen skulle vi göra klart vår uppsats. Vi har fått reda på hur den ska se ut med alla små detaljer och det var bara små saker vi hade kvar så vi räknade med att bli klara ganska tidigt. Från typ kl 1 till halv 4 satt vi och försökte få sidnumrering på typ sida 4 och framåt fram till sista sidan som inte skulle vara sidnumrerad. Det var sjukt svårt och jag var såå nära på att slänga Carros dator genom fönstret. Tillslut lyckades jag, har ingen anig om hur tyvärr så jag skulle nog inte kunna göra om det.

Nu sitter jag iaf och tittar på de olika studiegångar som finns. Från och med idag kan man gå in och välja vad man ska läsa nästa år. Jag känner mig verkligen super stresad över det. Vet inte alls hur jag vill ha det. Hade ju nästan bestämt mig för att läsa estin (estetisk inriktning) för den lät väldigt rolig. Men liksom vad blir jag av det? Hur nödvändigt är det att ha när man vill jobba i mellanstadiet. Så idag har mina tankar farit runt i huvudet så jag är helt knäpp:P Men kom iaf fram till att det just för stunden iaf lutar mer mot att jag väljer samin( samhälls inriktning) trots att den verkar svin tråkig och sjukt jobbig och svår. Frågan är bara om jag orkar ett år till men massa och kanske mer plugg än det varit detta året. Man kanske skulle orka mer om man kände att jag läser de här för det är kul och jag blir verkligen nått av det men jag vet inte om jag kommer känna så. Efter infon vi fick sa de ju att man typ läsa om olika tidepoker och att man fick göra ett drama av den man valt. Känns inte super lockande, men jag blir ju iaf samhällslärare som jag ville från början. Fast om man ska plugga vidare till specialpedagog kanske de är smart att ha svenskalärare som grund. Usch nu tänker jag för mycket igen. Blir inte nogot klokare på vad jag ska välja. Måste ringa Johannes sen och få hjälp av honom. Kan man inte bestämma saker själv får man väl be nån annan göra det:P


Vad ska jag välja?

Nu i veckan måste vi välja inriktining till år två. Jag känner världens stress över det. har verkligen ingen aning om vad jag ska välja. Inget som känns super lockande eller roligt. Vet inte ens vilken studieingång jag ska välja. Kommer jag orkar plugga en termin längre för att bli både förskollärare och 1-6 lärare. Just nu känns de inte som de. Men det känns ändå som en bra grej att ha. Känner att jag behöver fundera väldigt mycket över mitt liv just nu. Behöver verkligen lov snart och bara kunna koppla bort allting. Skönt iaf att jag har Johannes som står ut med att lyssna på mig när jag beklagar mig över allt.

Laserdome

Då var det över. Hela denna veckan har jag styrt med en liten överraskning för Johannes, vilket visade sig inte vara det lättaste. Han har ju inte dom mest välplanerade kompisarna direkt. Ibland kan man undra om de ens kan planera vad de ska göra 10 min senare. Så är väldigt förvånad att de faktiskt gick:) Men det tog ju sin lilla stund att få ihop alla. En del verkar ha tänkt att det räckte med att liksom själva bestämma att de skulle följa med utan att höra av sig till mig som styrde med allt. Så jag har fått jaga svar från några av dom. Men vi lyckades iaf till slut bli 14 stycken.

Hela dagen igår var verkligen en jobbig dag. Var stressad och lite smått orolig för att min plan inte skulle funka. Och det började skita sig så fort vi kom in till stan. Jag hade tänkt att vi skulle stå på en parkering nere vid resecentrum för att jag skulle kunna få ner honom förbi Laserdomen när vi gick tillbaka till bilen men Johannes hade ju inte tagit på sig sin jacka så han vägrde stå där. Så vi ställde oss i ett parkerings hus. Då var ju jag tvungen att gå och betala så vi fick stå längre än till 7 när stan stänger eftersom vi skulle spela till 7 och sen gå och äta. Självklart kommer han och ställer sig jämter mig när jag ska betala men de löste sig ganska bra ändå. Sen under tiden vi gick på stan gick jag hela tiden och försökte tänka ut hur jag skulle få honom att gå ner dit utan att behöva avslöja nått.  Vi hade bestämt att alla skulle vara där mellan halv och 20 och smsa mig när de var där så jag skulle veta när vi kunde börja gå ner. De var ju tvugna att stå utanför så Johannes kunde se dom och liksom undra vad de gjorde där. Lite innan halv ringde jag Mathilda, de hade då typ precis åkt från finspång. då vart jag väldigt stressad. Jag hade sagt till Johannes att jag trodde jag fått mens och att jag rinhde Mathilda för att fråga om hon hade nån tampong med sig, för hon hade sagt till Johannes att hoc och Wiket skulle gå på stan. Jag gick tillbaka till Johannes och sa att de skulle gå till en affär typ precis vid laserdomen och att vi skulle gå dit sen. Han gick stenhårt på de så då viste jag iaf att jag skulle få ner honom. De värst var bara att ingen annan var där. Lite efter att jag pratat ringer Helge som kör den andra bilen och säger att de heller inte är där än. Då var klockan 20 i. Jag höll på att få panik och visst inte hur jag skulle lösa de. Var så nära på att berätta för Johannes om hela överraskningen för jag var så nära att börja gråta:P Vi började iaf ge neråt. Ganska sakta för att de andra skulle hinna dit. Typ ett kvarter innan laserdomen ser Johannes, Henka, Emma och Helge gå på andra sidan gatan och ropade på dom och frågade vart dom skulle. De visste inte riktigt vad de skulle säga och bara titta på varann. De sa iaf att de skulle neråt men de nöjde sig ju inte Johannes med. Så då fick jag berätta som det var. Han såg riktigt chockad ut:D  Så tillslut vart altidng bra och det blev en väldigt lyckad kväll:D

Dyrt med böcker

Har precis suttit och letat böcker till nästa kurs. Det märks att de är en viss Monica som håller i kursen. 14 böcker som ska läsas på 10 veckor. Ser väldigt mycket fram emot de. Och ännu mer ser jag fram emot att köpa dom. Om jag skulle köpa nästan alla ( två har jag redan och två hittade jag inte) så kommer de kosta mig 1808 plus säkert frakt. Tur att jag har jobbat ganska mycket nu i februari. Får nog bli min nya sysselsättning att kolla blocket efter de billigaste böckerna. Varför började jag plugga för:O

Nu har jag mailat typ hälften av alla annonser på blocket känns de som. Har ingen koll på alls längre vilka jag mailat om vad:P Hoppas jag kan låna så många böcker som möjligt och hitta resten billigt på blocket. Håll tummarna för mig att jag kommer billigt undan.


Irriterad

Oh jag blir så irriterad på människor som inte kan höra av sig snabbt när man frågar saker. Hatar att behöva jaga svar. Men de är väl så man får göra. En lärare berättade idag att de har 48 timmar på sig att svara på mail de får. De märks inte. Har fortfarande inte fått svar från lärare jag mailade förra veckan. Alla borde ha den där 48 timmars grejen. Fast ännu bättre hade de ju vart med 24 eller 12 timmars gräns. Hatar att behöva vänta. Och speciellt om det är något viktigt.

Är så trött på skolan just nu. Har ingen ork för det längre. Och inte blir de ju bättre av att liu verkligen inte sköter saker snyggt. Ingen har koll på nånting. Svin dåligt. Usch, vill ha sommar och ett långt skönt lov.


Plugg

Har precis kommit hem från skolan. Har suttit med den jobbiga uppsatsen som aldrig vill bli klar. Vi kommer ingen stans känns det som. Nästa vecka ska den vara klar så vi får köra på hårt så vi hinner. Nu ikväll ska jag sitta och lyssna på ljudbok igen. Usch får ont i huvet bara av att tänka på de.

Ångrar för överigt väldigt mycket att jag valde att plugga i Norrköping. Allt är så himla rörigt. Blir inte kolk på allt. Nu när man i stort sätt lärt sig allt vad alla poäng är och förkortningar och studiegånger man kan välja och allt så ändrar dom hela systemet. KUL. Bara att tänka om igen då. När vi började fick jag höra att det fanns en studiegång man kunde välja så att man blev både förskollärare och grundskolans tidigare år lärare och den var bara en termin längre. Tyckte de lät bra. Större chans att få jobb och en termin mer eller mindre kan man ju så ut.  Då ställde jag helt in mig på att välja den, men sen visade de sig att om du ska gå den ingången mot båda verksamheterna måsta man ha matte B vilkte jag aldrig läste eftersom jag hatar matte och hade sett att de behövdes inte om man ville bli lärare mot grundskolans tidigare år. Man behöver inte matte B om du ska bli förskollärare heller, väldigt konstigt att man då måste ha de om man ska bli båda. Jag vart svin arg när de inte stått nån stans på hemsidan och skällde ut dom lite och fick som svar " Hade vi skrivit ut de hade nån annan saknat nått annat så då hade vi fått skit för de". Väldigt bra svar tycker jag. Började iaf fundera på att läsa upp matte B vid sidan av allt annat och bli ännu mer osocial men bestämde mig för nån dag sen att jag inte skulle klara de. Har alldeles för mycket. Därför fick jag dissa idén om dubbla verksamhetsfält. Men nu har de gjort om igen så man läser inte den kursen som krävde matte B så nu håller jag tummarna på att få ett mail där de säger att matte B inte är något krav. Då har jag tre ½ år kvar på utbildningen isytället för tre. Nu är de bara att börja fundera på vilka inriktningar man ska välja:P

RSS 2.0