Samhällets olycksbarn?

Jag har spenderat min lediga dag men att läsa precis hela dagen. Har lyckats ta mig igenom 6 stycken böcker om framförallt specialpedagogik och dess framväxt. Har läst i varenda bok nu att specialpedagogiken är tvärvetenskaplig så de lär aldrig försvinna ur mitt huvud. Det är ganska intressat ändå att läsa om hur synen på barn i behov av stöd har förändrats genom tiderna. Från att ses som samhällets olycksbarn coh placeras på instution för att rädda de "normala" barnen till dagens syn där vi alla ska lära av varandra i ett inkluderande samhälle. När jag tänker på folk som kan anses vara avvikande, och då tänker jag framförallt då det är något synligt avvikande, kan jag bli så otroligt arg över de blickar som många ger dessa människor. I de tillfällenna känns det inte som utvecklingen gått så långt ändå. När man ser vuxna människor vända sig om och titta efter någon som har synliga missblidningar är vi på nått sätt tillbaka i samma gamla mönster. De är olycksbarn, onda och de är bästa att skydda sig från dom. Usch. Eller folk som inte kan sitta på samma stol som en funktinshindrad just suttit på som om det skulle smitta genom kläder. Jag önskar att alla människor kunde se det unika i varje individ och ge dem den respekt de har rätt att få. Man måste få upp ögonen och inse det fina i att alla människor är olika.

fitness24seven

Idag har varit en rätt slapp dag fast jag har ändå fått en hel del gjort. Satt hela förmiddagen och letade relevanta böcker till min c-uppsats. Tog sen bilen upp till skolan bibliotek. Tänkte att det kunde bli tugnt med massa böcker att släpa på så var lite lat. Stressade 15 min x 2 eftersom det bara finns 15 mins parkeringar vid skolan. Fick söka på vilken hylla böckerna stod på, leta reda på några och låna dom, flytta bilen några meter och springa in och hämta resten. Lyckades tyvärr inte få med alla böcker jag tänkt ha men några. Det får väl räcka så länge. Har också varit duktig och påbörjat läsningen av en av dom.

                        

Johannes och jag har också äntligen bestämt oss för att börja träna. Vi var helt inne på att börja på friskis och svettis. Men Johannes föreslog att vi skulle kolla in de nya gymmet fitness24seven. Du som medlem kan där alltså träna vilken tid på dygnet som helst. MAn har ett kort med sitt fingeravtryck på så att du kommer in överallt. Det är inte så stort men med tanke på att du kan trna när du vill lär de nog aldrig bli fullt. Vi tog en titt inne på friskis också bara för att bli helt säkra på vart vi ska börja. Där var det helt sjukt mycket folk, absolut ingen luft och bara hur mycket folk igen. Det bra med dom är ju att man kan träna pass vilket nog kan vara kul men vi bestämde oss trots de och trots att de var något dyrare att välja fitness24seven. Så imorgon ska vi fixa våra kort och börja vår träning:) Hoppas att fler man känner börjar där så man kan få sällskap.

Happy blooming

Bästa avkopplingstipset är enligt mig absolut att köpa med sig lite roliga grejer hem från lush och lägga sig i ett varmt bad och bara lyssna på lite musik och äta nån god choklad. Idag kände jag att de passade mig perfekt att bara slappa och använda lite av mina lush produkter så jag kan ta slut på dom och köpa hem nya att testa. Har fortarande kvar en del grejer från lådan vi köpte i Göteborg i sommras. Först i början hatade jag verkligen lush. Jag stod inte ut med lukten där inne och personalen verkligen flög på en. Jag kan fortfarande idag planera mina besök om jag bara vill titta i butiken och mtacha så det redan är massa folk där inne. Vet jag vad jag ska ha går jag bara in och betalar direkt. Då försöker ju sälja på en mer men det är bara att stå på sig. Iaf så har jag nu ändrat uppfattning helt och älskar lush.

Idag använde jag badoljan happy blooming. Den har en fruktigdoft och gör huden riktigt len. Det står på hemsidan att den räcker till tre bad om man delar den i bitarna som syns på bilden men jag har brytit den något mindre och fått ut fyra eller till och med fem bad. Älskar den och måste köpa en ny.

                                                Bilden är tagen från lush hemsida


En skola för alla

Nu har jag varit på förhandledning inför c-uppsatsen. Tog mitt favorit exempel direkt och gav som förslag till handledaren och hon verkade jätte positiv till det. tyckte det var ett intressant område och hon såg att jag verkligen tycker det är intressant så hon tyckte absolut att jag skulle skirva om det. Jag kommer därmed göre ett fältarbete där jag kommer tilla på elever med hörselnedsättning och deras delaktighet i en inkludernade skola i en skola för alla. JAg kommer komplettera fältstudien med några intervjuer för att dels få elevernas men även pedagogernas perspektiv på ett inkluderande arbetssätt. Så nu gäller det först och främst att leta bra litteratur som man kan börja läsa lite smått. Är faktiskt riktigt motiverad till detta nu. Ska bli riktigt kul.

Happiness

Idag har det varit fullt upp hlea dagen. Först var jag och vikade på min gamla praktikplats mellan 8-12.30. Riktigt kul att vara tillbaka där. Var ju inte så länge sen sist men det hinne hända en hel del ändå så det var roligt att uppdateras lite i deras vardag. Mycket kul. Sen åkte jag direkt hem och parkerade bilen och sprang ner till rådhuset för att gå på intervju för att skrivas in i vikariebanken. Självaintervjun kändes rätt bra. Alltid svårt att avläsa dom då de har en sån neutral min hela tiden. Upplevde dock att han som intervjuade mig nickade instämmande på mycket av det jag sa så de kändes som jag var lite på rätt spår iaf. Han sa att det skulle ta ca 14 dagar innan jag fick besked om jag blir inskriven i vikariebanken. Gick därifrån ner till campus för att plugga med gruppen. Hinner knappt sätta mig innan de ringer från praktikplatsen och vill att jag ska jobba tre pass till. Hinner knappt lägga på innan det ringer igen. Då var det han som intervjuade mig. Han hade pratat med mina referenser jag uppgivit och sedan gått igenom det jag sa under intervjun och tyckte då att jag var bra och lämplig eller vad man säger. Så jag ska gå på informationsmöte nästa fredag och efter det är det bara för skolorna att ringa in mig för då är jag vikarie. Är så otroligt glad att det gick så fort och att jag lyckades göra bra ifrån mig på en intervju. Riktigt nice:)

Imorn blir det förhladledning inför c-uppsatsen. Hoppas på att få lite kokreta tips och råd så man kan komma igång med skrivandet eller iaf arbetet inför skrivandet nästa vecka. Vill vara ute i god tid så jag kan jobba så mycket som möjligt. Ska försöka göra ett inlägg imorn och medela lite hur handledningen gick. Håll tummarna att hon godkänner mina små idéer.

To write or not to write, det är frågan

Om någon har ett recept på att ta de lugnt dela gärna med er. Orkar ingeting just nu. Har kommit överfund med att den huvudvärk jag haft flera dagar nu troligtvis beror på stress. Jag är konstant mer eller mindre stressad. Just nu framförallt över vad jag ska skriva i min c-uppsats som ska påbörjas de kommande veckorna. På onsdag ska jag ha förhandledning. Då får man träffa en av de ansvariga för kursen och de hjälper en att komma på rätt spår och hitta en lämplig handledare utifrån ämnet man valt. Jag vill inte komma dit helt tomhänt men hoppas samtidigt på att kunna få hjälp att avgränsa mitt område och välja ut nått passande att skirva om. Än sålänge har jag bara bestämt mig för att skriva något om elever med hörselnedsättning. Inom de ämnet funderar jag på studier av elever men hörsenedsättning och deras läsinlärning, vilket stöd som finns för elever med hns som finns integrerade i "vanliga" klasser, hur elever med hns upplever deras dealktighet i en integrerad skola, sociala interaktioner mellan elever med hns och elever med normal hörsel eller pedagogers och elever med hns uppfattningar av tecken som stöd i undervisningen. Ska sitta lite imorn också och fundera på rubriker så jag har lite att komma med. Förslag tas tacksamt emot.

My head is killing me

Tror jag håller på att bli sjuk. Har fått irriterande lock för örat och extrem huvudvärk. Hoppas det ger sig så jag slipper bli dålig. Har inte riktigt tid med det. Snart drar ju c-uppsats skrivande igång och då gäller det att vara pigg och fräsh. Men innan dess är det några saker kvar att göra. Idag har jag varit på seminarium där vi diskuterat utbildningen och våra framsteg. Väldgt slappt och oseriöst om jag får säga de. Kunde ha varit mer krav tycker jag, inget att lämna in. Bara sitta där. Flummigt. Idag ska jag också lämna in min hemtenta som jag jobbat med i ca 3 veckor. Tror faktiskt att jag känner mig ganska nöjd med den nu efter mycket pill och diskussion med min kära pappa om språket och innehållet. Tack för all hjälp måste jag säga. Sen är det bara att hålla tummarna aytt den blir godkänd.

I lördags var jag och Johannes i Ullared. Fick självklart med oss massa nödvänigt och ännu mer onödigt. Ska försöka få till att visa upp lite av våra fynd. Men tills dess tänkte jag tipsa om en annan sak som jag köpte när jag var på Ullared i typ våras. Hittade en eye makeup remover som är för känsliga ögon. Mina ögon är inte så känsliga men min hy överlag är. Jämt när jag använt remover stramar hela ansiktet. Tänkte att jag skulle ge denna ett försök och använder nu inget annat. Är inne på min tredje flaska nu tror jag. Den kostar typ 50kr och var väl 20kr billigare på Ullared. Den tar verkligen bort all mascara och liknande. Så för er med känsliga ögon eller känslig hy införskaffa Lóréal gentle eye make up remover. Den är super.


RSS 2.0